Στο blog αυτό θα βρείτε πληροφορίες για διάφορους τύπους από φλάουτα και φλογέρες που κατασκευάζω. Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από καλάμι ή μπαμπού, χειροποίητα, χρησιμοποιώντας τεχνικές από τον τόπο και την παράδοση της προέλευσης τους.
Μπαμπού Σαξόφωνα


Αυτά τα όργανα είναι τέλεια για κάποιον που θέλει ένα σαξόφωνο τσέπης, που μπορεί να το έχει μαζί του σε μια μικρή τσάντα όπου και αν πάει. Σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να μαθαίνει σαξόφωνο του δίνεται η ευκαιρία να δει αν αυτό είναι πράγματι το όργανο που του ταιριάζει πριν να επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε ένα αξιοπρεπές μαθητικό σαξόφωνο.


Σε καμία περίπτωση αυτό το όργανο δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει ένα σαξόφωνο, είναι ένα διαφορετικό όργανο με απλούστερο πιάσιμο στα δάχτυλα παρόμοιο με αυτό του ματζόρε φλάουτου και ζεστό παχύ ήχο σαξοφώνου που εντυπωσιάζει. Το επιστόμιο που χρησιμοποιείται σε όλους τούς τύπους είναι άλτο επιστόμιο σαξοφώνου, με καλάμι τενόρο 1.5.

Έχουν εύρος μιας οκτάβας, 6 τρύπες στο μπροστινό μέρος και μια πίσω, κουρδισμένα σε διατονική ματζόρε κλίμακα . Τα κατασκευάζω σε τρεις εκδώσεις, σοπράνο, άλτο και τενόρο.



Σοπράνο


Το Σοπράνο είναι χορδισμένο στην C(ντο) ματζόρε ταιριάζει σε μικρο χέρι μιας και οι τρύπες είναι ποιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και σε μεγάλο χέρι είναι επίσης άνετο . Έχει την υψηλότερη φωνή και μέγεθος 35 εκατοστά (13,5")


Άλτο


Το άλτο είναι χορδισμένο στην Bb (Σι ύφεση) ματζόρε ταιριάζει σε μεσαίου μεγέθους χέρι, άλλα και σε μεγάλο χέρι είναι επίσης άνετο. Για κάποιον με μικρο χέρι η για παιδιά το σοπράνο θα ήταν ποιο εύκολο στο πιάσιμο. Έχει μέγεθος περίπου 43 εκατοστά (17")




Τενόρο


Το τενόρο είναι χορδισμένο στην G (Σολ) ματζόρε ταιριάζει σε μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος χέρι, και κάποιος με μικρο χέρι θα πρέπει να το αποφύγει γιατί δεν θα τα καταφέρει να καλύψει τις τρύπες με τα δάχτυλα του. Έχει μέγεθος περίπου 48 εκατοστά (19"), τις χαμηλότερες φωνές και βαθύ ήχο.